BÉT

Növekvő forgalom mellett esett - jókorát - a BUX a héten

Csütörtökön jelentős devizapiaci mozgások indultak be. A BUX a régiós indexekkel együtt erősen - mintegy négyszáz ponttal - gyengült. Ezen a napon született a heti forgalom fele.

2015.01.18 21:30MTI

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma 8 milliárd forinttal nőtt a héten, a vezető részvényeknek - a Richter kivételével - esett az árfolyamuk, így a BUX értéke is csökkent.

A BÉT részvényszekciójának forgalma 39,2 milliárd forint volt, az előző heti 31,1 milliárd után.

A BUX 2,5 százalékkal esett egy hét alatt, pénteken 15 755,90 ponton zárt.

Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde indexe kicsit a napi alsó szint felett, 15 pontos eséssel zárt. Ekkor volt a héten a legkisebb a napi forgalom, amely 3,8 milliárd forintot tett ki.

Kedden az európai részvényindexek erősödtek, csak a magyar tőzsde maradt le. Az előző napinál 700 millióval több, de még mindig alacsony volt a forgalom és kissé gyengült a BUX.

Szerdán a magyar piac mintegy fél százalékos csökkenéssel zárt, csak a Richter tudott erősödni, viszonylag jó forgalom mellett. Az OTP a 3600 forintos támasz körül volt. A forgalom tovább emelkedett, elérte az 5,7 milliárd forintot.

Csütörtökön a svájci jegybank közölte, hogy eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét. A hírre jelentős devizapiaci mozgások indultak be. A BUX a régiós indexekkel együtt erősen - mintegy négyszáz ponttal - gyengült. Ezen a napon született a heti forgalom fele.

Pénteken a BUX minimális emelkedéssel zárt, míg a német DAX elérte a mindenkori csúcsát.

A BÉT-en az OTP emelkedni tudott, a Mol viszont az utolsó három napon több mint ötszáz forintot esett. Ez utóbbinak magyarázata lehet a svájci frank miatti pánik, amely miatt a befektetők átrendezik portfólióikat. A forgalom a második legjobb, 7,1 milliárd forint volt.

A héten a vezető részvények közül az OTP 2,90 százalékos eséssel, pénteken 3554 forinton - az előző péntekihez képest 106 forinttal alacsonyabban - zárt.

A Mol 5,63 százalékkal csökkent a héten, pénteken 10 720 forinton fejezte be a kereskedést.

A Magyar Telekom papírjai 1,80 százalékkal alacsonyabb árfolyamon zárták a hetet, mint az előzőt, pénteken a részvény 327 forintot ért.

A Richter 0,73 százalékkal emelkedett, pénteken 3445 forinton zárt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,39 százalékkal esett a héten, 1407,39 pontot ért el pénteken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.