Devizapiac

A svájci gazdaság megsínyli az árfolyamküszöb eltörlését

Londoni elemzők szerint a svájci GDP erősen megborul - a svájci frank hatalmas mértékű erősödésbe kezdett.

2015.01.15 19:06MTI
Illusztráció: freedigitalphotos/David Castillo Dominici

Jennifer McKeown, az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics vezető európai közgazdásza közölte: a ház az SNB lépése nyomán arra számít, hogy a svájci frank euróárfolyama az 1:1-es paritás környékén zárja az idei évet a jegybank által 2011 ősze óta 1,20 frank/euró körüli szinten tartott árfolyam helyett.

A Capital Economics emiatt 1,5 százalékról 1 százalékra rontotta az idei svájci GDP-növekedésre szóló előrejelzését, 2016-ra pedig mindössze 0,5 százalékos növekedést vár az eddigi prognózisában szereplő 2 százalék helyett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.