Londoni elemzők szerint

Piaci intervenciót kell végrehajtania a svájci jegybanknak

Szinte bizonyosan elkerülhetetlen lesz a svájci jegybank (SNB) devizapiaci intervenciója, miután az euróval szemben több mint három éve alkalmazott árfolyamvédelmi küszöb váratlan törlése után a svájci frank hatalmas mértékű erősödésbe kezdett.

2015.01.15 12:00MTI

Jennifer McKeown, az egyik legnagyobb citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics vezető európai közgazdásza "meglepőnek" nevezte a 2011 őszén kijelölt 1,20 svájci frank/eurós alsó árfolyam-tűréshatár hirtelen feladását.

A szakértő szerint a lépés nyomán várhatóan továbbra is érvényesül a svájci frankra ható erősödési nyomás, különösen akkor, ha az eurójegybank (EKB) jövő heti kamatdöntő ülésén szuverén euróövezeti kötvényeket is érintő mennyiségi enyhítési ciklust jelent be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.