KKV

Golden List 2015 - A legstabilabb cégek kevésbé ismertek

A kiemelkedően stabil, Magyarországon működő kis- és középvállalkozások (kkv) közel egyharmadát a kevésbé neves cégek alkotják - derül ki az idén második alkalommal megjelent Golden List 2015 című, stabil kkv-kat bemutató évkönyvből.

2014.12.04 19:45MTI
Fotó: Facebook/KKV

Mester Nándor, a listát készítő KKV Szakmai Magazin felelős szerkesztője  elmondta: hiába közismert egy cég, nem kerülhetett be az összeállításba, ha nem fizetett számlával rendelkezett, vagy esetleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtási eljárása alatt állt.

A lista összeállításánál az európai üzleti információ-szolgáltatásban piacvezető Bisnode csoport adatait használták, valamint az általa alkalmazott üzleti kockázatok kiszűrésére irányuló módszerrel dolgoztak: a több évre vonatkozó pénzügyi mutatókon (árbevétel, eredmény, kinnlevőség) túl figyelembe vették a hatósági eljárásokat, köztartozásokat, az adott cég bővülését, helyváltoztatásait, illetve azt, hogy milyen eredményeket tud felmutatni a közbeszerzéseknél, pályázatoknál.

Ennek alapján minél magasabb pontszámot ér el egy cég a százpontos skálán, annál nagyobb valószínűséggel marad talpon és lehet rá számítani - mondta a felelős szerkesztő.

A mintegy 360 oldalas kiadvány a Magyarországon bejegyzett több mint 500 ezer kkv közül mutatja be azt a 4000 üzletileg kiemelkedően stabil, fizetőképes, megbízható kis- és középvállalatot, amelyek 90-95 százalékos bizonyossággal nem dőlnek be a következő két évben - olvasható a magazin közleményében.

A neves közgazdászok, cégvezetők, illetve magyar és külföldi kamarák, vállalkozói szervezetek közreműködésével elkészült kiadvány 12 ágazatra bontva a gazdaságot, összesen több mint 100 kategóriában mutatja be a vállalkozásokat, az elemzéseken felül pedig a kkv-k működését és hatékonyságát segítő cikkek és tanulmányok is szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.