Nem ismerik a szabályokat

A kkv-k sértik meg leggyakrabban a versenyszabályokat

A GVH által elmarasztalt kkv-k egyharmada csődbe megy egy éven belül, mivel a fizetendő büntetés megroppantja őket. Miután a cégvezetők jogi tanácsokat is a könyvelőjüktől kérnek, a versenyhatóság az ő képzésükkel viszi közelebb a versenyjogi követelményeket a kkv-khoz.

2014.11.20 11:26MTI

A versenyhivatali eljárások kétharmada a kis- és közepes cégek (kkv) ellen folyik, ennek legfőbb oka az, hogy a vezetőik nem ismerik a versenyjogot - mondta Tóth András, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökhelyettese a versenyjogi megfelelésről rendezett konferencián csütörtökön, Budapesten.

Kifejtette, a GVH által elmarasztalt kkv-k egyharmada csődbe megy egy éven belül, mivel a fizetendő büntetés megroppantja őket. Miután a cégvezetők jogi tanácsokat is a könyvelőjüktől kérnek, a versenyhatóság az ő képzésükkel viszi közelebb a versenyjogi követelményeket a kkv-khoz - tette hozzá az elnökhelyettes.

A cégvezetők másik jogi tájékozódási forrása az internet, ezért a GVH ott is jelen van képzési, felvilágosító programjával - mondta. Tóth András felidézett egy uniós felmérést, amely szerint a magyar megkérdezettek elutasították a versenyt - következésképpen a piacgazdaságot - és az állam szerepvállalását favorizálták. Úgy vélte, a versenyjog fontossága e megközelítés miatt sem ivódott be a köztudatba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.