A budapesti reptéren

A Wizz Air felülvizsgálja a poggyászellenőrzési folyamatot

Felülvizsgálja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő poggyászellenőrzési folyamatot a Wizz Air, miután kiderült, hogy a légitársaság földi kiszolgálója, a Malév Ground Handling egyik alvállalkozója nem felelt meg a Wizz Air feltételeinek.

2014.12.01 17:49MTI
freedigitalphotos.net/num_skyman

A diszkont légitársaság hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint felszólították a Malév Ground Handlinget, hogy a jövőben a Wizz Air utasainál ne a Budport végezze az ellenőrzést a ferihegyi repülőtéren.

A fapadosinfo blog múlt héten azt írta, hogy a poggyászellenőrzésre több utaspanasz is érkezett, ezek elsősorban a kis méretű (ingyen a fedélzetre vihető) és a nagyobb méretű (fizetős) kézipoggyász ellenőrzésével voltak kapcsolatosak.

A panaszok szerint a földi kiszolgáló munkatársai azok után a poggyászok után is díjat számoltak fel, amelyek minimálisan haladták csak meg az ingyenesen feladható poggyász méretét, és több utas az dolgozók udvariatlan viselkedése miatt is panaszkodott.

A Wizz Air közleményében azt írta, az alvállalkozó több esetben nem felelt meg a légitársaság elkötelezettségének, hogy "barátságos és gördülékeny utazási élményt biztosítson utasainak".

Hangsúlyozták: felkérték az összes földi kiszolgáló partnerüket, hogy a poggyászméretek vizsgálatakor az ésszerűség és a méltányos rugalmasság jegyében engedjék fel a kézipoggyászokat a fedélzetre akkor is, ha a fogantyú vagy a kerekek kilógnak a méret vizsgálatára alkalmas keretből.

A Budport az airportal.hu szaklapnak úgy reagált: a cég csak és kizárólag a Wizz Air által meghatározott eljárásrend szerint és a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzat pontos betartása mellett végezte a tevékenységét. Hozzátették: egyértelmű útmutatást kaptak arra, hogy a mérethatárokat tolerancia nélkül betartsák és az utasokkal betartassák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.