Bővíti kapacitásait

Belehúz Romániában a Wizz Air

A jászvásári repülőtérről december 20-án indulnak járatok Trevisóba, 2015 március végétől Bergamóba, majd június közepétől Londonba.

2014.09.10 14:42MTI
Forrás: Wizzair (a kép csak illusztráció)

Bővíti romániai kapacitásait a Wizz Air diszkont légi társaság, amely a kelet-romániai Jászvásárról (Iasi) indít járatokat, bukaresti telephelyén pedig növeli repülőgépeinek számát - írta szerdán a Mediafax román hírügynökség.

A tervek szerint a Wizz Air 2015-től eggyel növeli bukaresti telephelyén repülőgépeinek számát, s így romániai flottája 17-re bővül. A légi társaságnak öt telephelye van Romániában, nyáron nyitotta meg az ötödiket a dél-romániai Craiován, ez utóbbin és a bukarestin kívül Temesváron, Kolozsváron és Marosvásárhelyen üzemeltet még telephelyet.

A jászvásári repülőtérről december 20-án indulnak járatok Trevisóba, 2015 március végétől Bergamóba, majd június közepétől Londonba. A jászvásári repülőtér a nyolcadik Romániában, amelyeken jelen vannak a Wizz Air járatai.

A jövő évben Bukarestből is indítanak új járatokat, így Pescarába, Stockholmba és Heraklionba is repülnek majd a diszkont légitársaság gépei. Ezekkel együtt a Wizz Air 97 útvonalon 15 országba működtet majd járatokat a nyolc romániai repülőtérről.

John Stephenson, a légi társaság ügyvezető alelnöke bejelentette, hogy növelik a járatok gyakoriságát a romániai piacon a huszonkét, legnagyobb utasforgalommal rendelkező járatokon. Közölte, hogy ezer új állást hoznak létre a kapacitásbővítéssel.

A Wizz Air becslése szerint az idén várhatóan 3,8 millió utast szállítanak a Romániát érintő járatokon, ami 20 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest. Az első nyolc hónapban 16 százalékkal nőtt az utasok száma 2013-hoz képest - mondta Stephenson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.