Mensa HungarIQa

Megvan az év intelligens nagyvállalata

A díjért versengő 18 vállalat összesen 509 munkavállalót küldött a versenybe, akik közül 183-an érték el a 130 pontos Mensa szintet, vagyis az emberiség 2 százalékára jellemző intelligenciahányadost.

2014.11.03 16:50MTI

Az Ericsson Magyarország Kft. nyerte az év intelligens nagyvállalata díjat a Mensa HungarIQa, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő klub magyarországi tagozata által meghirdetett versenyen - közölte az Ericsson az MTI-vel.

Az Ericsson közleménye szerint a kétfordulós versenyen a vállalatot képviselő munkavállalóknak a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük. Az első lépcső egy online teszt volt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérték fel a második körben való részvételre.

Ez már személyes jelenlétet igénylő, hivatalos Mensa teszt volt - írja az Ericsson. A díjért versengő 18 vállalat összesen 509 munkavállalót küldött a versenybe, akik közül 183-an érték el a 130 pontos Mensa szintet, vagyis az emberiség 2 százalékára jellemző intelligenciahányadost. Az Ericsson ezekben a mutatókban lett a legjobb.

A különlegessége a díjnak, hogy nem a vállalat eredményeit vizsgálták, hanem a dolgozók saját tehetségükkel, tudásukkal képviselték a cégüket úgy, hogy közben egyéni eredményükről is visszajelzést kaptak a Mensa HungarIQa által megküldött oklevél formájában.

A megfelelő szint elérése esetén ez egyben meghívást is jelentett a legmagasabb intelligenciával rendelkezők társaságába, a Mensába. Az 1700 munkavállalót foglalkoztató Ericsson Magyarország az ország legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalata.

Tevékenységében példaértékű az oktatás-alapkutatás-alkalmazott kutatás-ipari megvalósítás láncolata - olvasható a közleményben. Az Ericsson Magyarország értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 35,1 milliárd forint volt a 2012-es 37,5 milliárd forint után.

A cég adózott eredménye 2013-ban 326 millió forintot tett ki az egy évvel azelőtti 87 millió forint után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.