Most még csak dollárt lehet felvenni

Üzembe helyezték Szomália első bankautomatáját

Jelenleg kizárólag amerikai dollárt lehet a készülékből felvenni, de elképzelhető, hogy a jövőben más nemzetközi valutákat is elérhetővé tesznek.

2014.10.07 18:18MTI
freedigitalphotos.net/ddpawumba

Üzembe állították Szomália első készpénzfelvételre szolgáló bankautomatáját az ország fővárosában, Mogadishuban.

Az ATM-et a Salaam Somali Bank állította fel a milliós nagyváros egyik felsőkategóriás hoteljében. A bank szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy jelenleg kizárólag amerikai dollárt lehet a készülékből felvenni, de elképzelhető, hogy a jövőben más nemzetközi valutákat is elérhetővé tesznek.

Hozzátette: további bankautomatákat is szeretnének üzembe helyezni a fővárosban. A több mint két évtizede dúló fegyveres konfliktusok következtében a pénzügyi szolgáltatások kezdetleges szinten állnak a kelet-afrikai országban, sokan külföldről érkező átutalásokból élnek.

A szomáliai shilling szinte teljesen elveszítette értékét, az üzletemberek és a külföldiek többnyire dollárt használnak a tranzakciókhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.