Robbanás, tűzpárbaj

Iszlamista fegyveresek rohanták le a szomáliai elnöki palotát

Egy erős robbanás volt az épületegyüttes bejáratánál felállított őrhelyen, majd állig felfegyverzett emberek támadták meg a palotát, és tűzpárbajba kezdtek az őrséggel.

2014.07.08 19:28MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Szomáliai iszlamista fegyveresek megtámadták kedden Mogadishuban az elnöki palotát, és azt állítják, hogy " ellenőrzésük alá vonták" - jelentették hírügynökségek.

A szemtanúk és a rendőrség beszámolója szerint először egy erős robbanás volt az épületegyüttes bejáratánál felállított őrhelyen, majd állig felfegyverzett emberek támadták meg a palotát, és tűzpárbajba kezdtek az őrséggel.

Az al-Shabaab szélsőséges iszlamista milícia egy közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy "a harcosai bejutottak a palotába" és "ellenőrzésük alá vonták a hitehagyó rendszer főhadiszállását".

A hatóságok elismerték, hogy a támadók bejutottak a komplexumba, de szerintük nagy részük elesett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.