40 éve épült

Több mint 100 millióból korszerűsítették a szedresi iskolát

A 167 diákot oktató iskolát 40 éve építették, azóta jelentős felújítást nem végeztek rajta.

2014.09.25 07:48MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Több mint százmillió forintos európai uniós támogatással korszerűsítették a Tolna megyei Szedres általános iskoláját, a beruházásnak köszönhetően felére csökken az épület energiaköltsége - közölte a község önkormányzata az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a 137 millió forintos projekthez 115 millió forintot nyert el a település az Új Széchenyi terv forrásaiból, a beruházás során kicserélték az épület összes nyílászáróját, a külső falakat szigetelték, és korszerű fűtési rendszert építettek ki.

Kovács János (Fidesz-KDNP), a 2300 lakosú község polgármestere elmondta: a 167 diákot oktató iskolát 40 éve építették, azóta jelentős felújítást nem végeztek rajta.

A nyolcosztályos iskolát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működteti, de az önkormányzat a tulajdonos, a korszerűsítéshez szükséges 22 millió forintos önerőt állami támogatásként kapta meg a község.

A diákok szeptember már a megújult épületben kezdhették a tanévet - mondta a falu vezetője. A beruházásnak köszönhetően évi 5,5 millió forinttal, 5,2 millió forintra csökken az iskola energiaköltsége, az épület évente 60,67 tonnával kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, és 920,82 gigajoule energiát takarít meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.