Új épülettömböt húznak fel

Hét és félmilliárdos beruházás a szolnoki Hetényi kórházban

A projekt keretében a meglévő épületegyüttes mellé egy új épülettömböt húznak fel, hogy lehetővé tegyék az egyes orvosi társszakmák integrált működését.

2014.08.13 07:30MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Hét és fél milliárd forint értékű, döntően európai uniós támogatásból finanszírozott, átfogó fejlesztés kezdődött a szolnoki Hetényi kórházban.

Tölgyes Anna, az intézmény főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a projekt keretében a meglévő épületegyüttes mellé egy új épülettömböt húznak fel, hogy lehetővé tegyék az egyes orvosi társszakmák integrált működését.

Az 1896 óta működő kórház legrégebbi, a többi között a pszichiátriának, a krónikus belgyógyászatnak, az infektológiának és az igazgatásnak helyet adó épületeit elbontották - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a 2015 nyarára elkészülő új épülettömbben a központi betegirányító egységet, a szülészet-nőgyógyászatot, a csecsemő- és gyermekgyógyászatot, a fül-orr-gégészetet és a szájsebészetet, valamint a szemészeti osztályt alakítják ki.

A már meglévő központi műtőhöz három új műtő csatlakozik majd, és egy új radiológiai épületet is létrehoznak. Az Országos Vérellátó Szolgálat is új helyre kerül, a volt egészségügyi szakiskola üresen álló épületének földszintjére költözik be.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet fejlesztési projektjének összköltsége 7 milliárd 440 millió forint, az európai uniós támogatás mértéke 90 százalékos, a 10 százalékos önerőt az állam adja.

Tölgyes Anna kitért arra, hogy a fővállalkozó Swietelsky Magyarország Kft. úgy vállalta a kivitelezést, hogy a kórház működésében nem lehet fennakadás. A munka esetenként nehézséggel és kényszerintézkedéssel jár, így például meg kellett szigorítani a parkolási rendet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.