Támogatás

Április óta 1,3 milliárd euró támogatást utalt az EU

Az Európai Bizottság 2014. április 15-e óta, azaz a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második ütemét követően 30 alkalommal utalt át Magyarország számára uniós forrásokat, összesen több mint 1,3 milliárd euró értékben.

2014.07.22 16:15MTI
Forrás: Wikipedia

A brüsszeli utalások eredményeként összesen több mint 400 milliárd forintnyi, korábban a költségvetésből megelőlegezett támogatást egyenlítettek ki, amivel nőtt a kormány mozgástere - közölte kedden a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága.

A helyettes államtitkárság a 444.hu kedden publikált írására reagált, amely szerint a magyar kormány egyetlen számlát sem küldött el Brüsszelnek április óta; az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a magyar intézmények átalakítását, és fenntartja magának a jogot, hogy ha kapna számlát, akkor azt ne fizesse ki.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága dátum szerint - április 16-a és július 3-a között - harminc tételt sorol fel táblázatában az uniós kifizetésekről hozzátéve, hogy az idei évben ezzel együtt már több mint 1,8 milliárd eurónyi támogatás érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.