A világ legnagyobb tőzsdén jegyzett olajipari cége

Bevásárolta magát a Rosznyefty a Pirellibe

A Pirelliben 26,19 százaléknyi tulajdonhányaddal rendelkező Camfin konzorciumban a Rosznyefty 50 százalékos részesedést vásárolt.

2014.07.11 09:55MTI

A Rosznyefty tulajdonrészt szerzett a Pirelli abroncsgyártóban egy pénteki bejelentés szerint.

A világ legnagyobb tőzsdén jegyzett olajipari cége mintegy 13 százaléknyi részesedést vásárolt az olasz társaságban. A tulajdonrészt úgy szerezte meg az orosz cég, hogy a Pirelliben 26,19 százaléknyi tulajdonhányaddal rendelkező Camfin konzorciumban a Rosznyefty 50 százalékos részesedést vásárolt.

A Rosznyefty részvényenként 12 eurót fizetett. A pontos vételi árat a hírügynökség nem közölte, de a szakértők 760 millió euró körülire tették az ügylet értékét.

Az ügylet révén a Rosznyefty jogot szerzett arra, hogy képviseltesse magán a Pirelli igazgatótanácsában. A megszerezett tulajdonhányad alapján három képviselője lesz a tanácsban, egyikük Igor Szecsin, a Rosznyefty elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.