A kissebb falvakban is

Navracsics: Magyarországon egyenlő életesélyeket kell teremteni

"Az európai uniós források felhasználásánál is mindig fontos szempont volt, hogy a falvakban, a kisebb városokban és a hátrányos helyzetű térségekben is megvalósulhassanak olyan fejlesztések, amelyek csökkentik a különbségeket."

2014.06.27 01:30MTI
freedigitalphotos.net/adamr

Magyarországon egyenlő életesélyeket kell teremteni mindenki számára, függetlenül attól, hogy ki melyik településen él – hangsúlyozta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Úrkúton, az új szennyvíztisztító telep átadásán.

A politikus kiemelte: az európai uniós források felhasználásánál is mindig fontos szempont volt, hogy a falvakban, a kisebb városokban és a hátrányos helyzetű térségekben is megvalósulhassanak olyan fejlesztések, amelyek csökkentik a különbségeket.

Ilyen példának nevezte az úrkúti beruházást is, amelynek köszönhetően jelentősen javulnak az életkörülmények a településen. Úrkút független polgármestere, Fülöp Zoltánné elmondta, hogy a mintegy 630 millió forintos beruházás keretében Úrkút belterületén több mint 12 kilométernyi új szennyvízcsatorna-hálózat épült, és 1,2 kilométernyi csatorna rekonstrukciójára került sor.

Több mint 650 darab házi bekötés készült a gerincvezeték és az ingatlanok között. A régi szennyvíztisztító helyén új létesítmény épült, amelynek befogadóképessége napi 250 köbméter.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg. Mintegy 530 millió forint támogatást nyertek el, amelyhez az önkormányzat megközelítőleg 16 százalékos önerőt biztosított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.