Navracsics vizsgálatot kért

Volt államtitkár barátnője kaphatott több milliós megrendelést

Vizsgálatot kért Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a felügyelete alá tartozó Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnökétől egy, az index.hu-n megjelent hír nyomán, amely szerint a tárca korábbi közigazgatási államtitkárának barátnője kapott megrendelést a hivataltól.

2014.02.28 16:00MTI
MTI, archív

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken azt közölte az MTI-vel: Navracsics Tibor miniszter felkérte Vetési Ivánt, a hivatal elnökét, hogy vizsgálja meg: a közbeszerzési eljárás megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak, valamint a hivatal belső szabályzatainak.

Az index.hu pénteken arról írt, a KIM korábbi közigazgatási államtitkára, Gál András Levente barátnője, Detre Diána cége, a Blue Shine Kft. kapott 23,9 millió forintos megrendelést a hivataltól a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) központi nyilvántartás-adatbázishoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, a nyilvántartás kapcsolattervezésére, kommunikációs feladatok ellátására.

A cég, amely tavaly májusban, 500 ezer forintos jegyzett tőkével jött létre, hirdetmény közzététele nélküli pályázaton nyert. Az Index információi szerint sportkörökben már hónapok óta közismert, hogy Detre Diána a KIM korábbi államtitkárának barátnője.

Gál András Levente a Magyar Vitorlás Szövetség elnökeként már 2012-ben is kiemelten jó viszonyt ápolt a sportolónővel - írta az index.hu.

A KEKKH projektvezetője, Bálint Attila az index.hu-val annyit közölt: az eljárást teljes egészében a KEKKH munkatársai, az eljárás során kiválasztott közbeszerzési tanácsadó folyatta le, arra Gál András Leventének semmilyen befolyása nem volt. A döntéskor a cég referenciáit vették alapul - nyilatkozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.