Gazprom

Állítólag már öt napja csapolgatják az ukránok a tranzitvezetéket

Az orosz állami energetikai cégóriásnál a központi diszpécserszolgálat adataira hivatkoztak, de nem közölték, mennyit "csapolnak le" Ukrajnában.

2014.06.23 09:18MTI
Forrás: Freedigitalphotos.net - Renjith Krishnan

Ukrajnában már öt napja vesznek ki földgázt a tranzitvezetékből, miközben a Gazprom nem szállít a szomszédos országnak - közölte a Gazprom hétfőn.

Az orosz állami energetikai cégóriásnál a központi diszpécserszolgálat adataira hivatkoztak, de nem közölték, mennyit "csapolnak le" Ukrajnában az európai országokba küldött orosz földgázból.

A Gazprom egy hete jelentette be, hogy miután az ukrán Naftohaz nem fizetett előre a júniusra igényelt energiahordozóért és továbbra is mintegy 4,5 milliárd dollárral tartozik a május végéig leszállított földgázért, Ukrajna csak az előre kifizetett gázmennyiséget kapja meg. Azt is közölték Moszkvában, hogy az európai uniós fogyasztók által megrendelt orosz földgázt továbbra is eljuttatják a tranzitvezetékbe az orosz-ukrán határig, annak továbbítását pedig ellenőrzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.