Szakértők, minden téren

Megcsapolták a híres borászatot - a legjobb borokat vitték el másodpercek alatt

Százezer euró értékben loptak bort Franciaország egy híres borászatából.

2013.06.11 12:05MTI

Ismeretlen tettesek százezer euró (mintegy harmincmillió forint) értékben loptak bort Franciaország egyik ismert borászatából.

Összesen 380 kis üveg Chateau d'Yquemet loptak el - közölték a Bordeaux közeli Sauternes nyomozói hétfő este.

A tettesek nemcsak a borok tekintetében ismerték ki jól magukat, de nagyon gyorsak is voltak: bár működött a riasztórendszer, mire a rendőrség kiért, a tolvajok zsákmányukkal együtt eltűntek.

A borászat megerősítette a betörés hírét, de nem adott a veszteség mértékére vonatkozó pontos információkat. A rendőrség szerint mintegy százezer euróra tehető a lopott áru értéke. Az elemelt 2010-es évjáratú, 375 milliliteres üvegek darabja 330 euróba (csaknem százezer forintba) kerül az üzletekben.

A Chateau d'Yquem az egyik legnevesebb borászat Franciaországban, fehérbora a borkedvelők körében világszerte nagyon népszerű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.