Tolvajok csapolták meg a vezetéket

Sugárban szökött a benzin - ötezer embert kellett kitelepíteni Mexikóban

Mintegy ötezer embert kellett kitelepíteni Mexikó nyugati részén, mert feltehetőleg tolvajok léket ütöttek az állami olajcég egyik csővezetékén.

2013.10.31 08:25MTI

A Guadalajara városához közeli Tlajomulco településen a lakóházaktól mindössze 150 méterre sugárban szökött a benzin a csővezetékből szerdán. A hatóságok közlése szerint a helyzetet "100 százalékosan ellenőrzésük alatt tartják".

Az üzemanyag nem kapott lángra, a csővezetéket elzárták, a szivárgás köré pedig homokzsákokból védőfalat építettek. A vezeték tulajdonosa, a Pemex állami olajcég szerint benzintolvajok ütöttek léket a csővezetéken, ők felelősek a balesetért.

A Pemexnek állítása szerint az elmúlt öt évben 4,7 milliárd dolláros kárt okoztak a vezetékeket megfúró tolvajok. Az idei év első hat hónapjában 1421 esetben ütöttek léket a vállalat vezetékein. Guadalajarában egyszer már okozott súlyos katasztrófát egy üzemanyag-szivárgás.

1992-ben 210 embert halt meg és mintegy ezer lakóház dőlt romba, miután lángra kapott a város vízelvezető-rendszerébe beszivárgott benzin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.