Legalábbis egyelőre

A tranzakciós illeték áthárítása nem hatott a pénzforgalom szerkezetére

A tranzakciós illetéket a pénzforgalmi szolgáltatók gyakorlatilag teljes mértékben áthárították az ügyfelekre, a költségnövekedés azonban egyelőre nem gyakorolt jelentős hatást a pénzforgalom szerkezetére.

2014.06.05 11:09MTI
freedigitalphotos.net/FrameAngel

Az MNB honlapján csütörtökön megjelent 2014-es Jelentés a fizetési rendszerről című kiadványból kiderül az is, hogy a jegybank elvárja a piaci szereplőktől, hogy a pénzforgalmi szolgáltatások árazása a korábbiaknál átláthatóbb legyen.

A pénzforgalmi szolgáltatások árazásának részletes nyomon követését a központi bank azért tartja kiemelten fontosnak a jövőben, mert az e téren bekövetkező változások hosszabb távon befolyásolhatják az elektronikus fizetési eszközök használatát és így a hazai pénzforgalom hatékonyságát - állapították meg.

A hazai fizetési és értékpapír-elszámolási infrastruktúra 2013-ban is hatékonyan és magas megbízhatósággal bonyolította le a reálgazdasági és pénzügyi tranzakciókat, ezzel hozzájárult a pénzügyi stabilitás erősítéséhez - olvasható a jelentésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.