Azonnali információk

Fogyasztóvédelmi okostelefon-alkalmazás az NFH-tól

A lejárt szavatosságú, vagy veszélyes termékekről azonnal információt kaphatnak a vásárlók a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új okostelefon-alkalmazásának a segítségével.

2014.05.29 12:11MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A szükséges információkhoz a megvásárolni kívánt termékek úgynevezett QR-kódjának lefényképezése útján juthatnak a vásárlók - közölte Kovács Márta az NFH stratégiai kabinetjének képviselője.

Az applikáció a legfontosabb fogyasztóvédelmi ismeretanyagot tartalmazza; lehetőséget nyújt a termékhez kapcsolódó reklamációs határidők nyilvántartására és válaszokat ad a mindennapok során leggyakrabban felmerülő kérdésekre is.

Segít eligazodni az internetes kereskedelemre vonatkozó szabályok között, illetve beállítható, hogy a program figyelmeztessen a szavatossági, jótállási idő közelgő lejártára.

Az alkalmazás tartalma egyelőre wi-fi segítségével fejleszthető, de a hamarosan megjelenő megújított verzió letöltése után már 3G szolgáltatással is frissíthetőek az adatok - közölte Kovács Márta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.