A tavalyi utolsó negyedévben

Csökkent a fogyasztóvédelmi pénzpiaci kérelmek száma

Tavaly az utolsó negyedévben a Magyar Nemzeti Bankhoz érkezett fogyasztóvédelmi pénzpiaci kérelmek száma a múlt év azonos időszakához viszonyítva mintegy 17 százalékkal, a megelőző negyedévhez képest pedig 11 százalékkal csökkent.

2014.03.05 12:07MTI
MTI

A vizsgált időszakban a pénzpiaci kérelmek az összes beérkező kérelemhez viszonyított részaránya - a korábbi negyedévekhez hasonlóan - a legjelentősebb: 75 százalékot tesz ki.

A legtöbb kérelem (772 darab) továbbra is a bankokra vonatkozott, és a megelőző időszakokhoz hasonlóan a pénz- és tőkepiaci kérelmek negyede ismét a pénzügyi vállalkozásokat érintette.

A biztosítói szektorra vonatkozott a kérelmek ötöde, míg a tőkepiaci és a pénztári szektort érintő kérelmek száma és aránya az elmúlt negyedévekhez hasonlóan jelentéktelen.

A nem felügyelt intézmények közé tartozó fogyasztói csoportszervező társaságokkal szembeni kérelmek mennyisége minimális, 5 darab volt, a negyedévben az egyéb kategória mintegy 22 százalékát tette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.