45-50 milliárdos plusszt hozhat

Nagyobb költekezést hozott az idei húsvéti szezon

Becslések szerint idén összértékben és mennyiségben is nőtt a húsvétot megelőző hetek kiskereskedelmi forgalma az előző évekhez képest.

2014.04.17 07:43MTI
freedigitalphotos.net/digidreamgrafix

Az idei húsvéti időszak 45-50 milliárd forintos pluszt hozhat a hazai kiskereskedelemnek, az előző hét évi átlagos 30-40 milliárd forinthoz képest - mondta a Napi Gazdaságnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki hozzátette, ez az összeg kizárólag a húsvéti "többletet" jelenti, amit az emberek az ünnephez köthető termékekre - sonkára, tojásra, szeszes italra - költenek az egyébként szokásos forgalmon felül.

Egy átlagos magyar család 16-17 ezer forintot szán a húsvéti előkészületekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.