BKK, MÁV, Volán

Húsvéti ünnep, tavaszi szünet: változnak a menetrendek

A vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy az interneten vegyék meg jegyüket.

2014.04.16 17:55MTI

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérően közlekednek a hétvégén.

A MÁV-Start vasárnap az ünnepnapi, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint indítja szerelvényeit. Az ünnep ideje alatt a rendelkezésre álló összes üzemképes járművet felhasználják, és ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek. A vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy az interneten vegyék meg jegyüket.

A Volánbusznál csütörtökön és pénteken a tanítási szüneti munkanapra, szombaton a szabadnapra, vasárnap a munkaszüneti napra, hétfőn pedig a hét első tanítási szüneti munkanapja előtti munkaszüneti napra vonatkozó menetrend érvényes. Felhívták a figyelmet arra, hogy egyes távolsági járataikon kötelező a helyfoglalás, ezért célszerű a menetjegyeket elővételben megváltani.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint vasárnap és hétfőn a hétvégi vagy ahol van, ott a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A bevásárlóközpontokat érintő járatok közül a 22-es helyett a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, a 162-es helyett a 262-es busz közlekedik, a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 204-es és a 218-as autóbuszok pedig nem térnek be az áruházakhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.