Ma megtudjuk hogyan szabnák át az adórendszert

Nettó 1200 milliárd forinttal csökkentenék az adóterhelést

Ma mutatja be a négy adótanácsadó cég - Ernst and Young, Deloitte, KPMG és a PricewaterhouseCoopers - többéves adócsökkentési javaslatát, mely mintegy nettó 1200 milliárd forinttal csökkentené az adóterhelést.

2008.08.12 10:34Népszava

Az adótanácsadók visszafognák az állami kiadásokat, célzottabb szociál- és támogatáspolitikát valósítanának meg, és a bürokráciának is "nekimennének". A szja 18 és 36 százalékos kulcsát 20, illetve 30 százalékra módosítanák. Megszüntetnék a minimálbér adómentességét, az adójóváírást, a különadót. A munkáltatóknál 10 százalékos járulékcsökkentést hajtanának végre, az egészségügyi hozzájárulást ugyanakkor 8 ezer forintra emelnék. 

A javaslat szerint 15 millió forint éves jövedelem felett belépne az egységes járulékplafon, a nyugdíjjogosultság megállapításánál viszont maradna a jelenlegi 7 millió forintos határ. Mindemellett megszüntetnék az átalányadókat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.