Tendencia

A fapados légitársaságok uralják Európát 5-10 éven belül?

Az elmúlt négy évben a magyar piacon is jelen lévő easyJet 25 százalékkal növelte utasainak számát, 2013-ban 61,3 millió utasuk volt, 3,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

2014.03.27 21:49MTI

Az easyJet vezérigazgatója szerint 5-10 éven belül a diszkont légitársaságok a jelenleginél jóval nagyobb piaci részesedést szereznek az európai légi forgalomban és ezzel átveszik a vezető szerepet a hagyományos légitársaságoktól. Caroly McCall az angol diszkont légitársaság új, nápolyi bázisának megnyitóján beszélt erről. Mint mondta, jelenleg is nagy harcot folytatnak minden útvonalon a nagy légitársaságokkal, így az IAG- és Lufthansa-csoport tagjaival és az Air France-KLM szövetséggel is, ezért "jelentős növekedési potenciál maradt még" - mondta Caroly McCall.

Nápolyi bázisukról 21 célállomásra indít járatokat az easyJet, köztük három olaszországi célponttal, a vezérigazgató elmondása szerint legnagyobb vetélytársuknak a nehéz anyagi helyzetben lévő Alitaliát tartják. Az elmúlt négy évben a magyar piacon is jelen lévő easyJet 25 százalékkal növelte utasainak számát, 2013-ban 61,3 millió utasuk volt, 3,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.