Tartalékból

Három és fél milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány

Három és fél milliárd forintot csoportosított át a kormány a rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékból egyebek mellett egyházi célokra, az Eszterháza Központ és a Magyar Nyelvstratégiai Intézet létrehozására.

2014.02.28 18:24MTI
freedigitalphotos.net

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent határozat szerint ebből 1,2 milliárd az egyházak hitéleti támogatásának kiegészítése, 100 millió forint pedig az egyházi épített örökség védelmére szolgál.

A kormány felhívta a gazdasági és az emberierőforrás-minisztert, gondoskodjanak arról, hogy a győri Nagyboldogasszony székesegyház és a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium rekonstrukciójához szükséges források a következő két évben is rendelkezésre álljanak.

Ezenkívül 551 millió forintot adott a kormány az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont működésére. Ennek feladata lesz márciustól a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes működtetése. Döntött a kabinet a Magyar Nyelvstratégiai Intézet létrehozásáról is, amelynek támogatására százmillió forintot különített el a tartalékból.

Hatszázmillió forintot kulturális intézmények, négyszázmilliót a Magyar Tudományos Akadémia Lendület-programjának támogatására használnak fel, százmillióval a külföldi magyar emlékek megőrzéséhez járul hozzá a kormány, 82 millió forint pedig a kőszegi Jurisics-vár felújítására jut. További 350 millió forintot közlekedési beruházásokra csoportosítottak át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.