Ukrán válság

Ukrán számlákat fagyasztottak be a sógoroknál

Az érintettek nevét nem hozták nyilvánosságra, csak azt, hogy korrupcióval és az emberi jogok megsértésével gyanúsítják őket.

2014.02.28 09:29MTI

A bécsi hatóságok befagyasztották tizennyolc ukrán állampolgár ausztriai bankszámláit a kijevi kormány kérésére - közölte pénteken az osztrák külügyminisztérium.

Az érintettek nevét nem hozták nyilvánosságra, csak azt, hogy korrupcióval és az emberi jogok megsértésével gyanúsítják őket. Vélhetően Viktor Janukovics leváltott ukrán elnök körébe tartozó emberekről lehet szó, akik állítólag jelentős vagyonokat helyeztek el osztrák pénzintézetekben.

Bécs átmeneti intézkedésnek nevezte a lépést, amíg az Európai Unió külügyminiszterei által február 20-án az akkori - azóta leváltott és az országból elmenekült - ukrán vezetők ellen meghozott szankciók életbe nem lépnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.