Komodói sárkánnyal futott a nő

Vérfagyasztó: húst kötött a hátára és úgy versenyzett a ragadozó szörnnyel

Egyike a világ legfélelmetesebb ragadozóinak, sőt, csúcsragadozónak tekintik, mert nincs természetes ellensége. Egy nő mégis arra vállalkozott, hogy eleven zsákmányként fut versenyt a komodói sárkánnyal.

2013.11.22 07:29ma.hu

Az biztos, hogy ha felbukkan mögöttünk egy komodói sárkány, egyetlen dolgot tehetünk, de azt villámsebesen: futunk, ahogy csak a lábunk bírja. Ahhoz sem kell nagy jóstehetség, hogy megtippeljük egy ilyen "verseny" végkimenetelét. De hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolog, egy japán tévéstáb még rátett egy lapáttal: egy show miatt a versenyző derekára egy alig két méteres kötelet kötöttek, aminek a végén egy méretes nyers hús rángatózott csaliként a kegyetlen húsevő ösztönzésére.

Fotó: YouTube

Na nem mintha amúgy nem érzett volna kellő késztetést a menekülő zsákmány láttán, és nem mondhatni, hogy túlzásba vitték a biztonsági intézkedéseket: Ayako Imoto védelméről csak egy maroknyi, bottal felszerelkezett férfi gondoskodott, a pár méteres sprint végén ők kergették el az ősi időkből itt ragadt óriásgyíkot. A nőnek nemcsak azzal kellett bizonyítania a bátorságát, hogy csupán két méter előnyt kapott a fenevad előtt, hanem azzal is, hogy a futáshoz a japánok hagyományos viseletét, kimonót kellett felvennie, és ez még akkor is elég nagy akadály, ha megengedték, hogy a szoknyarészt a derekánál összefogja.

Végül persze a nagy kaland szerencsésen végződött, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ehhez jó adag szerencse is kellett. A komodói sárkány az embert ugyanolyan zsákmányállatnak tekinti, mint bármely természetes vadat, számos ilyen támadás történt már a felfedezése óta, és hogy a futás mennyire nem garancia semmire: ez a lény képes elérni a 24 km/h sebességet is, amit az ember legfeljebb egy igen rövid szakaszon sprintelve tud tartani, de a gigavaránusz nem fárad ki olyan gyorsan...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.