Szocsi 2014

Tíz évre fagyasztják le a doppingmintákat

Tíz évre fagyasztják le a pénteken kezdődő szocsi téli olimpián levett doppingmintákat, hogy azokat később, új módszerekkel tudják majd újravizsgálni.

2014.02.05 21:35MTI

A mintákat a jelenlegi szabályozás szerint nyolc évig őrzik meg, a jövő január 1-jén életbe lépő új doppingkódexben azonban már az szerepel, hogy a minták tíz évig tárolhatók. Az olimpiára - David Howman WADA-igazgató elmondása szerint - a bevezetés előtt átmeneti előírás vonatkozik, így nyílik lehetőség arra, hogy már a most begyűjtött mintákat is tíz évre fagyasszák le.

Szocsiban az olimpia előtt és alatt összesen 2453 doppingtesztet végeznek, illetve végeztek el, ez 14 százalékos emelkedést jelent a 2010-es vancouveri játékokhoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.