Kivételezettek

Stratégiai megállapodást köt a kormány a Magyar Telekommal

A magyar kormány már több mint 40 nagyvállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

2014.02.19 21:55MTI

A kormány felhatalmazza Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a céggel a stratégiai megállapodást a kormány nevében aláírja. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég fő tulajdonosa a német Deutsche Telekom.

A Deutsche Telekom mintegy 50 országban van jelen és több mint 230 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte. A cégcsoport 58,2 milliárd euró bevételt termelt a 2012-es üzleti évben, ennek több mint felét Németországon kívül.

A Magyar Telekom Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett távközlési szolgáltató cég, árbevétele 2012-ben 607 milliárd, 2011-ben 597 milliárd forint volt, adózott nyeresége 2012-ben 45 milliárd, egy évvel korábban 3 milliárd forintot tett ki. A társaság több mint 11 ezer dolgozót foglalkoztat.

A magyar kormány már több mint 40 nagyvállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.