Cél: a turisztikai tevékenységek összehangolása

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az MNV és az MT Zrt.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója.

2013.11.26 19:49MTI

A cél a nemzeti turisztikai marketingszervezet és a nemzeti vagyonkezelő közvetlen tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok turizmushoz kapcsolódó, illetve turisztikai tevékenységének összehangolása.

A megállapodás értelmében a turisztikai céllal hasznosítható állami tulajdonú kastélyokra és műemlékekre, valamint a turizmussal összefüggő tevékenységet végző állami társaságokra összpontosító közös kommunikációt folytatnak a jövőben bel- és külföldön - hangsúlyozta keddi közös közleményében a két szervezet.

A közös tevékenység keretében kölcsönösen megjelenési lehetőséget biztosítanak egymás számára a rendezvényeiken, valamint nyomtatott és online felületeiken. A gyógyfürdők, egészségügyi létesítmények és személyszállítási társaságok közös népszerűsítése mellett az MT és az MNV kiemelt figyelmet szentel Magyarország kastélyainak és műemlékeinek, amelyekről hamarosan új tematikus kiadvány is készül.

A hazai műemlékek népszerűsítése érdekében közös promóciót folytatnak a Műemlékvédelmi Világnap, a Múzeumi Világnap és a Múzeumok éjszakája alkalmával, ennek részeként országos fotópályázatra és a témához kapcsolódó játékra invitálják majd a nagyközönséget.

A turisztikai szektor számára a műemlék-turizmust népszerűsítő szakmai napot is terveznek. Az együttműködés lényeges eleme a konzultáció is, az MT workshopokon osztja meg a turisztikai termékek népszerűsítési lehetőségeit az MNV felügyelete alá tartozó érintett társaságok szakembereivel - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.