Lekerült a napirendről

Mégsem adják el a magyar Raiffeisent

Az illetékesek megértették, hogy az egészséges bankszektor kulcsfontosságú a szilárd gazdaság szempontjából.

2014.02.10 10:30MTI

Lekerült a napirendről a Raiffeisen magyarországi üzletágának az eladása, miután a vételi ajánlatok elmaradtak a várttól - mondta az osztrák bankcsoport vezérigazgatója egy hétfőn megjelent lapinterjúban.

"Szerintem túl vagyunk a nehezén Magyarországon" - mondta Karl Sevelda a Die Pressének, s hozzátette: az illetékesek megértették, hogy az egészséges bankszektor kulcsfontosságú a szilárd gazdaság szempontjából.

Karl Sevelda elmondta azt is, hogy a Raiffeisen Bank International (RBI) 12 ajánlatot kapott ukrajnai üzletágának megvételére. "Néhányan csak szorgalomból jelentkeztek", velük nem lesz komoly megbeszélés - közölte, s egyben hangsúlyozta: nem mindenáron adják el az ukrán részleget.

A Raiffeisen ukrajnai egysége tavaly 90 millió euró profitot ért el, könyv szerinti értéke 820 millió euró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.