Biztató adatok

Egyre kevesebb a karácsonyi lakástűz

A mostani karácsonyi-újévi időszakban 1270 kárt jelentettek az Aegon Magyarország biztosító ügyfelei 55 millió forintos kárértékkel, két éve kétszer ennyi kárra közel dupla ennyit fizettek ki.

2014.01.09 16:26MTI

A piacvezető lakásbiztosítónál a 2012-es év végi időszakban 1765 kárt jelentettek az ügyfelek, a kifizetés pedig 63,5 millió forintot tett ki. 2011-ben 2580 kárra jutott 99,5 millió forint kifizetés.
   
A legutóbbi esetek többségében a kárösszeg viszonylag alacsony - 500 ezer forint alatti - volt, de a bejelentések egyötöde milliós nagyságrendű kárral járt. A legnagyobb bejelentett kár több 10 millió forintot tett ki, a tüzet - az előzetes vizsgálatok szerint - rövidzárlat okozta.
  
A legtöbb kárt még mindig a karácsonyfaizzók, illetve csillagszórók okozzák, de gyakoriak a főzéskor, sütéskor kifröccsenő forró olaj okozta égési sérülések is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.