Alulmaradt az Aldi Ausztráliában

Rasszista pólók az Aldiban

Akarja látni, melyik ruhatermékek miatt kényszerült magyarázkodni és visszakozni a német diszkontlánc?

2014.01.08 15:25MTI

Visszavonta rasszistának titulált pólóit és atlétatrikóit Ausztráliában a német Aldi diszkontáruházlánc, amely a szigetország nemzeti ünnepének számító Ausztrália-naphoz igazítva akarta piacra dobni a közösségi portálokon felháborodást keltő felsőket.

Az Australia est 1788 (Ausztrália 1788 óta) feliratú ruhanemű visszavonására szerdán szólította fel az áruházláncot a Twitter mikroblog portál néhány felhasználója, mondván, hogy a felirat rasszista, és az ausztrál őslakosokkal szembeni kulturális érzéketlenséget sugall.

Az 1788 óta felirat az Ausztráliában létrehozott első európai település megalapításának dátumára utal, ám az ausztrál őslakosok már legalább 40 ezer éve lakták a kontinenst, amikor az európaiak megérkeztek. A pólókat és trikókat az Aldi internetes oldalán és az áruházlánc katalógusában hirdették, és azok a tervek szerint ezen a héten kerültek volna a boltok polcaira a január 26-ai Ausztrália-naphoz igazítva.

A cég szerdai közleményében tudatta, hogy néhány aggódó fogyasztó kommentárjai miatt "kivonja a forgalomból Ausztrália-napi speciális termékeinek egyikét, a felnőtteknek szánt Ausztrália-nap pólókat és atlétákat."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.