Nem kívánt árukapcsolás

Fekete özvegy lapult az aldis szőlőben

Az utóbbi hetekben számos helyen találkoztak a vásárlók a mérges fekete özveggyel a gyümölcsök között az áruházláncok üzleteiben. E pókfajta csípése akár halálos is lehet, főként a gyerekek, a betegek és az idősek veszélyeztetettek.

2013.11.26 07:10ma.hu

Egy pennsylvaniai asszonyra még múlthét csütörtökön tört rá a frász, mikor éppen a frissen vásárolt piros szőlőjét mosta. Érezte, hogy valami nyálkás dologba akadt az ujja, majd Yvonne Whalen meglátott egy póklábat elsuhanni a szőlőszemek között, és a mosogatóba dobta a szűrőt. Egy pókszakértő később megerősítette, hogy egy fekete özvegy bujkált a fürtben.

Az esetet további incidensek követték, mérges pókot találtak a szupermarketekben Michigantől, Missourin át egészen Minnesotáig és Wisconsinig.

Wauwatosában (Wisconsin), Yvonne Duckhorn ebben a hónapban az Aldi egyik üzletében nézegette éppen a piros szőlőt, mikor valami furcsaságra lett figyelmes. "Láttam a lábait, ahogy izgatottan elbújik. Láttam már nem egyféle élőlényt a szemek között, de ekkora nagy pókkal még életemben nem találkoztam" - nyilatkozta a helyi napilapnak. Az előrelátó vásárló a műanyag dobozt beletette egy zacskóba és megmutatta az egyik eladónak, felhívva a figyelmét a pókon lévő mintára, mely a fekete özvegy egyik jellegzetessége. Az üzletlánc végül az összes, Milwaukee-térségben lévő boltjaiból elszállította a veszélyes gyümölcsöket.

Michiganben történt egy másik eset, a 20 éves Callum Merry vett észre egy pókhálót a szőlőben a brightoni Kroger üzletében. "Nézegettem a szőlőt, mire a szemek közül egy fekete özvegy nézett vissza rám" - mondta a helyi televíziónak. Ki akarta dobni a pókot, ám szerencsére mellette volt 14 éves öccse, aki képben volt a veszéllyel kapcsolatban, és közbe lépett.

Mint ismeretes, a fekete özvegy csípése akár halálos is lehet, főként a gyerekek, a betegek és az idősek veszélyeztetettek. De nem a fekete özvegy az egyetlen veszélyes állat a boltok polcain, nemrég a banán között is találtak egy másik veszélyes pókfajtát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.