Elégedettek

További befektetéseket terveznek Magyarországon a koreai vállalatok

Elégedettek eddigi magyarországi beruházásaikkal és további befektetéseket terveznek a koreai vállalatok Magyarországon.

2013.11.28 09:55MTI
MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint ez derült ki azokon a megbeszéléseken, amelyeket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatott Szöulban koreai gazdasági partnerekkel.

Az NGM csütörtöki közlése szerint a tárcavezető találkozott a Samsung Electronics, a Hankook Tire, valamint a KDB Bank vezetőivel, akik jelezték: elégedettek magyarországi beruházásaikkal és további beruházásokra is készek.

A Samsung és a Hankook magyarországi vállalatainál jelenleg is folyamatban vannak beruházások, a KDB Bank pedig továbbra is regionális központként működteti budapesti fiókját.

A közlemény szerint a nagyvállalatokkal történt találkozók mellett a nemzetgazdasági miniszter előadást tartott a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán a magyar gazdaság helyzetéről, befektetési lehetőségekről.

Varga Mihály beszámolt az elmúlt években megtett gazdasági lépésekről, amelyek jelentősen javították az ország versenyképességét, kedvezőbbé tették a befektetési lehetőségeket, kérdésekre válaszolva pedig tájékoztatást adott az adórendszerben történt változásokról, a kormány vállalkozásokat támogató intézkedéseiről, hitelprogramokról, az energiapolitikai keretekről.

Ugyanezek voltak a témái a Koreai Iparszövetség, a Koreai Import Szövetség, valamint a Koreai Befektetői Szövetség vezetőivel és tagvállalataival történt találkozóknak is.

A gazdasági megbeszélések mellett sor került politikai találkozókra is, így Varga Mihály egyeztetett a kormányzó Saenuri Párt főtitkárával és képviselőivel, valamint részt vett a koreai parlament ipari, kereskedelmi és erőforrásügyi bizottságának ülésén - olvasható az NGM közleményében.

A tárcavezető hétfőn, a gazdasági ügyekkel foglalkozó miniszterekkel és a dél-koreai jegybankelnökkel folytatott tárgyalásairól az MTI-nek elmondta: dél-koreai megbeszélései a "keleti nyitás" jegyében zajlottak.

Magyarország számára a Dél-Koreával való együttműködés kiemelten fontos, a dél-koreai cégek eddig több mint 2 milliárd dollárt fektettek be az országban, és ennek eredményeként több mint 25 ezer embert foglakoztatnak - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.