Az első hazai helyi pénz

Kuponakcióval népszerűsítik a soproni kékfrankot

Március végéig tartó kuponakciót hirdetett az első hazai helyi pénzt, a soproni kékfrankot útjára indító HA-MI-Összefogunk Európai Szövetkezet.

2013.11.18 16:23MTI

Perkovátz Tamás, a szövetkezet elnöke elmondta: az a céljuk, hogy a kékfrank forgalmának bővítésével a mainál is erősebben tudatosítsák a helyi pénz létét és használatának előnyeit a térségben lakókban és a régió vállalkozásainak döntéshozóiban.

Elhangzott: a tízezer darab kuponfüzetben egyenként 34 bón található. Ezek mindegyikét a rendszer egy-egy tagjának üzletében válthatják ajándékokra vagy kedvezményekre a kékfrankkal fizetők.

A füzeteket azoknak adják, akik legalább tízezer forint értékben váltják pénzüket kékfrankra. Az akcióban mások mellett élelmiszer-, ruházati, írószerbolt, továbbá óra-ékszer üzlet és autószalon is részt vesz.

Az első hazai helyi pénz, a soproni kékfrank 2010 májusában került forgalomba. Sopronban mintegy 600, a város vonzáskörzetében körülbelül száz társaság fogadja el a forint mellett ezt a fizetőeszközt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.