Megtetszett nekik a soproni kékfrank

Helyi pénzt akar egyre több magyar város

Több városból is kérték már a soproni helyi fizetőeszközt, a kékfrankot bevezető, épp a rábaközi tallér megteremtése felett bábáskodó szövetkezet támogatását saját helyi pénzhelyettesítő megalkotásához.

2011.01.30 09:15MTI

Kitörési pontot jelent a helyi gazdaság erősítése - hangoztatta Perkovátz Tamás, a Ha-Mi Összefogunk Európai Szövetkezet igazgatóságának elnöke.

Jelezte: az onnan érkezett megkeresések nyomán a közeli hetekben Debrecenben, Pécsett, Veszprémben és Szombathelyen is konzultál e témában.

"Minden kezdeményezést segítünk, támogatunk" - fogalmazott, hozzátéve, a szövetkezet el akarja kerülni, hogy túlméretezett szervezet, ennek következtében pedig egy hivatali vízfej jöjjön létre, a helyi identitást is kifejező kisebb rendszerekre van szükség.

Az más kérdés, hogy ezek komplementer rendszerek, egymást kiegészítik - tette hozzá Perkovátz Tamás, aki szerint így a soproni szervezet hatóköre Mosonig, Kőszegig, a Rábaközig, Szombathelyig, a határ ausztriai oldalán pedig Felsőpulyáig, Kismartonig, Nagymartonig érhet el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.