Hungarikumfajta

Először rendezik a kékfrankosok versenyét Sopronban

Először az idén rendezik Szekszárdon kívül a Nemzetközi Kékfrankos Borversenyt: a hónap végén Sopron ad majd otthont a viadalnak.

2012.05.10 10:25MTI

Rigler Zsolt, a szervezőbizottság titkára, a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte az MTI-vel, hogy a 14 éve útjára indított, páros esztendőkben megrendezett eseményt május 30-31-én tartják, most először "a kékfrankos fővárosában".

"A helyszínválasztással és a borverseny egyéb kapcsolódó programjaival is hangsúlyozni szeretnénk a kékfrankos összetartó erejét, közösségformáló szerepét, hiszen ennek a hungarikumfajtának a közös sikere az egész magyar borágazat érdeke" - hangsúlyozta.

Tájékoztatása szerint a forgalomban lévő kékfrankos borok - rozék, sillerek és vörösborok - találkozójára és versenyére Szlovákiából, Ausztriából, Szlovéniából, Romániából és Szerbiából is érkeznek résztvevők. A verseny szervezője, lebonyolítója a Szekszárdi Hegyközség, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft.

Az első nap fő eseménye a borverseny, de lesz szakmai tanácskozás is a kékfrankos jelenéről és jövőjéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.