Karcsúsít a vasút

A vasúttársaság értékesíti MÁV Jegynyomda Kft.-t

A MÁV Zrt. egyfordulós nyilvános pályázaton értékesíti a MÁV Jegynyomda Kft. törzstőkéjének 100 százalékát. A pályázati felhívás szerint az ajánlatokat 2008. február 6-án kell beadni. Az érvényes ajánlatok értékelése során a megajánlott vételár nagyságát veszik figyelembe.

2008.01.06 18:40MTI

A MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére az értékesítést azzal indokolta, hogy a menetjegyek gyártása, és a nyomda üzemeltetése nem tartozik a vasúttársaság alapvető feladatai közé. Ezt a terméket és az egyéb nyomdai szolgáltatásokat a MÁV-csoport a piacon is be tudja szerezni. A társaság értékesítésével a MÁV Zrt. az ebben a vállalkozásban lekötött tőkéjét kívánja felszabadítani.

A MÁV tájékoztatása szerint mindaddig, amíg a menetjegyeket nyomdai úton állítják elő, a MÁV-START Zrt. a közbeszerzés szabályai szerint kiválasztott nyomdával fogja legyárttatni a menetjegyeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.