Hiába az új modellek?

Veszteséggel zárta a negyedévet a Nokia

Csökkent a bevétele és újra veszteséges volt a finn Nokia a harmadik negyedévben: a telefongyártó 91 millió euró veszteséget könyvelt el, a bevétele több mint 20 százalékos éves csökkenéssel 5,6 milliárd euróra esett vissza.

2013.10.29 15:05MTI

A Nokia 8,8 millió Lumia okostelefont adott el 2013 harmadik negyedévében, 19 százalékkal többet, mint a második negyedévben. Az eladások jelentősen nőttek 2012 harmadik negyedévéhez képest is, amikor csak 3 millió okostelefont értékesített a cég. Az okostelefonok eladási mutatóját növelte, hogy az elmúlt egy évben a Nokia több új terméket is bemutatott, például a Lumia 1020-ast.

Bár az okostelefonok eladása nőtt, és a hagyományos mobiltelefonokból is 55,8 millió darabot adtak el július és szeptember között, a cég negatív kilátásokat tart fenn a telefongyártó üzletágára, amelyet a Microsoftnak fog eladni 7,2 milliárd dollárért.

A cég átszervezése után a Nokia leginkább a telekommunikációs eszközökkel foglalkozó üzletágára, a Nokia Solutions and Networks (NSN) részlegre akar hagyatkozni. A Nokia jelentése szerint javul az NSN nyereségrátája, és a negyedik negyedévben növekedni fognak a bevételei is. A cég megerősítette, hogy 2013 végéig 3 milliárd eurót akar megtakarítani a működési költség lefaragásával.

A Nokia igazgatótanácsának vezetője szerint a harmadik negyedévben történtek a legnagyobb változások a cég történetében. Risto Siilasmaa szerint a Microsofttal tervezett üzlet jelentősen növelnie fogja a Nokia nyereségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.