A minimalista stílus kedvelőinek

Akár 38 napnyi üzemidőt is bír az új Nokia telefon

Kortárs dizájn, alumínium burkolat, egy és két SIM kártyás változat.

2013.08.29 16:56Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A készülék lágyan ívelt formával, Gorilla Glass 2 üveggel, illetve a klasszikus, polírozott kamera kerettel rendelkezik. A feketében és fehérben elérhető telefon profilja és alumínium borítása a minimalista stílus kedvelőinek készült. A 11 mm vastag Nokia 515 készülék a legkisebb zsebbe vagy táskába is becsúsztatható; az egy SIM-kártyás modell üzemideje 38 nap.

A mobiltelefon okosabb képkészítési funkciókkal - például beépített hangvezérlés segíti a felhasználót, hogy mindenképpen a kép közepén legyen -, 5 megapixeles kamerával, és LED vakuval bír. A galérián keresztül a képek azonnal feltölthetőek a közösségi oldalakra. A telefonra előre telepített, exkluzív Slam alkalmazáson keresztül néhány gombnyomással fotókat, névjegykártyákat és más tartalmakat lehet küldeni egy közeli Bluetooth-képes telefonra, anélkül, hogy a készülékeket párosítani kellene.

3.5G HSDPA sebességre képes internetkapcsolattal rendelkezik - ennek és az adattömörítésnek köszönhetően a mobilinternetezés 90 százalékkal lett hatékonyabb. Az olyan népszerű alkalmazások mellett, mint a Facebook, a Twitter és a Nimbuzz, amelyek előretelepítve megtalálhatók a telefonon, a Mail for Exchange szolgáltatás is elérhető, így a felhasználók akár utazás közben is megtekinthetik munkahelyi levelezésüket és szinkronizálhatják a névjegyeiket valamint naptárukat. A telefon csatlakoztatható PC-hez vagy laptophoz, és USB-kábelen keresztül modemként is használható.

A HD voice funkció révén a felhasználók kristálytiszta hangot hallhatnak még zajos környezetben is. Az előre telepített Transfer alkalmazás közvetlenül képes szinkronizálni a névjegykártyákat a Lumia, illetve más Windows Phone 8 operációs rendszert futtató okostelefonról vagy Android készülékről. A Nokia 515 készülék ugyanolyan micro-SIM kártyával működik, mint a többi okostelefon, így opció lehet azok számára, akik külön telefont szeretnének használni a hanghívások lebonyolítására.

A készülék globális megjelenése szeptembertől várható, értékesítését először Oroszországban, Németországban, Svájcban és Lengyelországban kezdik meg. A telefon adók és támogatások nélküli becsült kiskereskedelmi ára várhatóan 149 dollár vagy 115 euró lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.