Lapszemle - Napi Gazdaság

Hosszabb futamidővel csábítanák a lakossági befektetőket

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a lakossági állampapírt forgalmazó banki hálózatban szeretne egy hosszabb futamidejű lakossági termékkel megjelenni a futamidő növelése érdekében.

2013.10.29 07:12MTI

Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese elmondta: még nem dőlt el pontosan, hogy egy régi - eddig csak a Magyar Államkincstárnál (MÁK) kapható - állampapír banki hálózatba is történő bevezetése, vagy egy új termék forgalomba hozatala valósul meg.

A lakossági futamidő hosszabbítása elsősorban azért lenne szükséges, mert az 1567,4 milliárd forintos állomány átlagos hátralévő futamideje alig haladja meg az egy évet. A helyzetet javítja, hogy a magyarországi háztartások kifejezetten konzervatív befektetők, vagyis többségük a lejárat után újra megvásárolja az adott értékpapírt. Borbély László András szerint ennek jó példája a Kamatozó Kincstárjegy, amelynél nagyon szoros kapcsolat mutatható ki a lejáró állomány és az új jegyzések alakulása között - írja a Napi Gazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.