Nyugdíjalap

A lengyel nyugdíjpénztárak nem fektethetnének állampapírokba egy törvénytervezet szerint

A tilalom vonatkozna az NBP lengyel nemzeti bank és más jegybankok által kibocsátott értékpapírokra is.

2013.10.10 22:06MTI

Lengyelország megtiltaná a magánnyugdíjpénztáraknak, hogy lengyel állampapírokba, illetve állampapír-fedezetű értékpapírokba fektessék pénzüket - jelentette a lengyel PAP hírügynökség a lengyel munkaügyi minisztérium weboldalán megjelent nyugdíjalapreform-törvény tervezetére hivatkozva csütörtökön. A tilalom vonatkozna az NBP lengyel nemzeti bank és más jegybankok által kibocsátott értékpapírokra is.

A lengyel OFE magánnyugdíjpénztárak csak a BGK (Bank Gospodarstwa Krajowego) állami fejlesztési bank kötvényeibe és jelzálogleveleibe, valamint a KFD (Krajowy Fundusz Drogowy) állami útalap kötvényeibe fektethetnék be pénzüket, de csak abban az esetben, ha azok törlesztésére nincs állami garancia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.