13 bank érintett

Kétnapos nyilvános tárgyalás a végtörlesztés miatti kartellgyanú ügyében

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa egy védett tanú vallomásának ismertetésével kezdte szerdán Budapesten azt a kétnapos nyilvános tárgyalását, amelyben 13 bank ellen folyik a versenyt korlátozó megállapodás feltételezése miatti eljárás.

2013.09.25 12:46MTI

A védett tanú vallomásából kiderült, hogy 2011. szeptember 15-én és október 3-án több bank kockázatkezeléssel foglalkozó munkatársai vettek részt üzleti reggelin, a téma a végtörlesztéssel járó kockázatok voltak.

A CIB Bankot képviselő Szecskai András ügyvéd fontosnak tartotta közölni azt, hogy a védett tanú személyét az eljárás alá vontak 99 százaléka ismeri, így viszont nem tehettek fel neki kérdéseket. Ruszthiné Juhász Dorina, a tanács elnöke a közigazgatási eljárási törvényre hivatkozva közölte: a védett tanú csak zártan hallgatható meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.