Vetélytársak

Drogkartellek csaptak össze Mexikóban, 8 halott

Két, egymással vetélkedő banda emberei nyitottak tüzet egymásra az Acapulcótól 48 kilométerre északnyugatra fekvő Coyuca de Benitez településen.

2013.07.05 08:48MTI

Két szervezett bűnbanda közötti összecsapásban nyolcan meghaltak Dél-Mexikóban - közölték helyi idő szerint csütörtökön a helyi hatóságok.

Jorge Valdes, Guerrero szövetségi állam ügyészségének szóvivője elmondta, hogy két, egymással vetélkedő banda emberei nyitottak tüzet egymásra a terület fővárosától, Acapulcótól 48 kilométerre északnyugatra fekvő Coyuca de Benitez településen.

A szóvivő nem mondta meg, hogy melyik két rivális kartell tagjairól van szó. A helyi sajtó ugyanakkor azt írta, hogy a Caballeros Templarios (Templomos Lovagok) nevű szervezetről és a Cártel de Jalisco Nueva Generaciónról (Jaliscói Új Generáció Kartell, CJNG) lehet szó.

A Templomos Lovagok tartják ellenőrzésük alatt Michoacan szövetségi állam nagyobb részét és harcban állnak a vele szomszédos területeken, így Guerrero államban is a kisebb kartellekkel, hogy felügyeletük alá vonják a kábítószerpiacot és más illegális tevékenységeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.