Saját szabadalom

Elkészült a Mol zalaegerszegi gumibitumen-gyártó beruházása

Elkészült a Mol Zalai Finomítójában a gumibitumen-gyártó beruházás, ahol saját szabadalom alapján évi 5 ezer tonna útburkoló anyagot tudnak is elő tudnak állítani.

2013.09.12 12:44MTI

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program 128 millió forintos támogatásával, valamint a Mol mintegy 300 millió forintos ráfordításával létrehozott zalaegerszegi gumibitumen-gyártó egy éve tartó próbaüzeme alatt több tíz kilométernyi útburkolatot készítettek.

Varga Géza, a Mol Magyarország Downstream Fejlesztés vezetője a szerdai projektzáró rendezvényen elmondta: Zalaegerszegen kívül Szolnok és Budapest környékén vannak olyan útépítések, amelyek ezt a korszerű burkolatot használják. Hozzátette: óriási  tengerentúli és távol-keleti érdeklődés mutatkozik a licenc és a technológia megvétele iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.