Nem növelte a beruházásokat

Surányi: nem hozott érdemleges növekedést az unortodox gazdaságpolitika

Surányi György szerint az unortodox gazdaságpolitika nem hozott érdemleges gazdasági növekedést, és nem növelte e beruházásokat.

2013.09.04 12:30MTI

Az alacsony beruházási rátát időlegesen stimulálhatja a jegybank, de a növekedési hitelprogram jelentős hányadát nem új beruházásra, hanem korábbi hiteleik kiváltására fordították a vállalkozások - mondta az Intesa Sanpaolo bankcsoport felügyelőbizottsági elnöke, egykori jegybankelnök a Joint Venture Szövetség konferenciáján szerdán Budapesten.

A jövő évi vállalati tervezés feltételeiről rendezett konferencián Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese ismertette: az ügyfeleket júniusban tudták értesíteni az alacsony kamatozású hitellehetőségről, és már augusztus végéig szerződést is kellett kötniük, hogy a hitel 30 százalékét szeptemberben folyósítani tudják. Úgy vélte, ennyi idő alatt alapos fejlesztést előkészíteni és a szükséges hitelt elbírálni nem lehet, ez is oka lehetett annak, hogy a 750 milliárdos hitelkeretből 150-200 milliárd jutott az új fejlesztésekre, a nagyobb rész hitelkiváltásra szolgált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.