Külgazdaság

Szijjártó brazil partnerével tárgyalt a keleti nyitás politikájáról

A találkozón a felek megállapodtak abban, hogy közösen dolgoznak kis egy akciótervet a forgalom bővítését akadályozó adminisztrációs és bürokratikus szabályok felülvizsgálatára.

2013.09.02 11:59MTI

A Parlamentben fogadta hétfőn Brazília külügyi együttműködésért felelős államtitkárát Magyarország külügyi és külgazdasági államtitkára. Szijjártó Péter a többi közt a keleti nyitás politikájáról tájékoztatta Hadil Fontes da Rocha Vianna-t.

Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a találkozón beszámolt arról, hogy a magyar kormány kiemelt céljának tekinti a világ gyorsan fejlődő régióival való kapcsolatépítést, így a dél-amerikai kapcsolatrendszerének megerősítésén is dolgozik - tudatta közleményben Varga Éva sajtófőnök.

Ennek eredményeképpen az elmúlt három évben 75 százalékkal nőtt a külkereskedelmi forgalom Magyarország és Brazília között, a magyar export a duplájára nőtt.

A magyar cégek az élelmiszeripar, a textilipar és a járműipar területén jelentős exporttevékenységbe fogtak - mutat rá a közlemény.

A találkozón a felek megállapodtak abban, hogy közösen dolgoznak kis egy akciótervet a forgalom bővítését akadályozó adminisztrációs és bürokratikus szabályok felülvizsgálatára, valamint, hogy tovább növelik a Magyarországon tanuló brazil hallgatók létszámát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.